Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s medem a sušeným ovocem

Pohanka je výživná přirozeně bezlepková surovina, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Její zahřívací charakter se dokonale projeví v této sladké kaši. V mléce povařenou pohanku doplníme ořechy, ovocem a medem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 230 kJ /
533 kcal
Bílkoviny22,70 g
Tuky6,60 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy89,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko osolíme a přivedeme v rendlíku k varu. Krok 2: Do horkého mléka nasypeme pohanku, 5 minut povaříme, pak přimícháme na kousky pokrájené ořechy a sušené ovoce, odstavíme a necháme 20 minut odstát pod pokličkou, až pohanka nasákne mléko a změkne. Krok 3: Pohankovou kaši dáme na talíř, posypeme mletou skořicí a polijeme medem a rozpuštěným máslem.

TIP: Oblíbené recepty z pohanky

Zveřejněno 24. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s medem a sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYr0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s medem a sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYr0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka, mléko, sůl, med, máslo, skořice mletá, ovoce sušené, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu