Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříšky v medovém karamelu

Úrodu lískových oříšků můžete uschovat různými způsoby. Jedním z nich je také možnost je naložit do karamelu a mít tak vždy po ruce něco dobrého na zub. Sladkost karamelu a křupavých oříšků je doslova božským spojením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 812 kJ /
3 779 kcal
Bílkoviny23,52 g
Tuky135,55 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy609,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr dáme do hrnce se silným dnem. Přilijeme vodu, přivedeme k varu a necháme zkaramelizovat. Krok 2: Pak vmícháme med, máslo, smetanu a nakonec přidáme na hrubé kousky nasekané oříšky. Krok 3: Ještě teplé nalijeme do čisté sklenice a necháme vychladnout.

Zveřejněno 25. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříšky v medovém karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříšky v medovém karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cukr krupice, voda, med tekutý, máslo, smetana, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu