Sklenička s amazaké
Amazaké je tradiční japonský dezert, který je lehce stravitelný a má díky fermentaci sladkou chuť. Když k němu přidáme tvaroh a ovoce, získáme lahodnou a vydatnou snídani, kterou navíc můžeme připravit už večer a ráno se jen pustit do jídla.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 522 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,75 g |
Tuky | 5,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dostatečně velké uzavíratelné sklenice naneseme tvaroh, na něj přidáme amazaké a nakonec vše poklademe ovocem nakrájeným na velikost sousta. Tvaroh nedoslazujeme, amazaké je díky způsobu své přípravy přirozeně nasládlé.
Krok 2: Do skleničky můžeme přidat i vločky nebo granolu. Nejlepší je dát je úplně dospod, díky tomu příjemně změknou. Ovoce můžeme také dát jako mezivrstvu mezi tvaroh a amazaké a to pak můžeme posypat oříšky či nasekanou vysokoprocentní čokoládou.
Krok 3: Podáváme vychlazené, ideální je, když skleničku necháme v lednici přes noc.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sklenička s amazaké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YlL
Moje poznámka
Sklenička s amazaké
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2YlL
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
tvaroh polotučný,
maliny,
čokoláda
Komentáře