Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sklenička s amazaké

Amazaké je tradiční japonský dezert, který je lehce stravitelný a má díky fermentaci sladkou chuť. Když k němu přidáme tvaroh a ovoce, získáme lahodnou a vydatnou snídani, kterou navíc můžeme připravit už večer a ráno se jen pustit do jídla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie522 kJ /
125 kcal
Bílkoviny13,75 g
Tuky5,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno dostatečně velké uzavíratelné sklenice naneseme tvaroh, na něj přidáme amazaké a nakonec vše poklademe ovocem nakrájeným na velikost sousta. Tvaroh nedoslazujeme, amazaké je díky způsobu své přípravy přirozeně nasládlé. Krok 2: Do skleničky můžeme přidat i vločky nebo granolu. Nejlepší je dát je úplně dospod, díky tomu příjemně změknou. Ovoce můžeme také dát jako mezivrstvu mezi tvaroh a amazaké a to pak můžeme posypat oříšky či nasekanou vysokoprocentní čokoládou. Krok 3: Podáváme vychlazené, ideální je, když skleničku necháme v lednici přes noc. 

TIP: Další tipy na sladké snídaně

Zveřejněno 23. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sklenička s amazaké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YlL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sklenička s amazaké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YlL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
tvaroh polotučný, maliny, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu