Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amálčino tajemství

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 008 kJ /
958 kcal
Bílkoviny120,57 g
Tuky21,79 g
Vláknina9,92 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy66,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme. Přes noc necháme v lednici uležet. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem (poměr 1:1). Naloženou masovou směs zprudka orestujeme. Přidáme na céčka nakrájenou cibuli, zarestujeme, po chvíli přidáme na měsíčky nakrájené jablko a opět zarestujeme. Krok 3: Stáhneme z ohně, zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a podáváme. Krok 4: ako přílohu podáváme hranolky, americké brambory, krokety nebo česnekové brambory.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 6. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Dnes jsem dostal důvěru a mohl tuto mňamku uvařit :-). Nepodařilo se mi v Rožnově sehnat červenou cibuli, musel jsem použít bílou. Jako přílohu jsem připravil česnekové brambory. Přípravu brambor najdete na http://www.toprecepty.cz/recept/5331-roznovska-jeh.... Tuto mňamku můžeme použít i při slavnostnějších příležitostech.

Autorkou receptu je skvělá kuchařka paní Alena Černotová z Rožnova p.R..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amálčino tajemství

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQJR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amálčino tajemství

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQJR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (34)

Naprosto skvělá kombinace..Děkuji za recept:yes:

Dobrůtka, pochutnala si celá rodina. Byla jsem docela zvědavá, jaké to bude s kokosovým mlékem, ale výsledná chuť mile překvapila. Zázvor jsem použila koření - mletý. Ale jinak jsem vše zachovala jak se má, jen časově jsem restovala delší dobu, máme rádi s mírnou kůrčičkou :-). Přílohou byly pečené brambory. Děkuji za recept :-).

:yes:Nadja:

vyborny recept,posmakla jsem si:-p bodik:yes:

Dnes vyzkoušeno a jsem maximálně spokojená!:-* Dělala jsem to bez toho mlíka, páč dsžím dietu, ale i tak luxus! takže bodíkuju! :yes:;-)

Určite veľmi chutné. Pre mňa skôr verzia s kuracinkou.
najviac ma ale ohúrili lienky/berušky!:-))

Konečně jsem z práce doma a i já bych se rád vyjádřil k rozvinuvši se diskuzi;-).
1. Souhlasím, aby se dobré recepty šířily, ale pokud někdo zveřejní cizí recept, nechť tam uvede autora receptu i fotografií.
2. Za zcela normální beru, když mě nějaký recept zaujme, že jídlo uvařím, nafotím a při zveřejnění uvedu zdroj, odkud jsem recept získal.
3. Pokud někdo celý recept včetně fotografií překopíruje, zveřejní na jiných stránkách a podepíše se coby autor, tak to je s prominutím zvěrstvo. To je hodně ubohé a přízemní.
Takže milé dámy, vřelé díky za vaše názory;-):-):-K.
Jdu si chystat večeři:-p:-p.

Naprosto souhlasím s Magdalenkou. Nechápu a nikdy nepochopím, když si někdo přivlastní práci někoho jiného.;-( Co naděláme. Je to otázka svědomí a osobní cti. Morálka bohužel klesá. Nemusíme chodit daleko = viz. plzeňská aféra = tituly, doktoráty, atd... :-(:no:

Nadja, šírenie receptov je normálne. Ale si predstav, že niečo navaríš, krásne nafotíš, vyhráš sa s tým, ako v tomto prípade Jenda, uverejníš...a potom niekde uvidíš svoju fotku, so svojím surovo prekopírovaným textom, osobnou poznámkou a pod tým podpis úplne niekoho cudzieho. Tebe sa to fakt zdá normálne?

Nadjo šíření receptu nikomu nevadí, ale okopírování cizí fotografie ano.

:-((Jiřičko, myslím, že je důležité, že se dobrý recept šíří, ne kdo je pod ním podepsaný. Mně rozhodně nevadí, když někdo uveřejní recept ode mne. Pokud bych ho nechtěla dát k dispozici, tak ho nedám nikomu, ponecháme si ho jako dědictví v rodině. A o spoustě svých receptů ani nevím, od koho jsou.
* Jendo1 - Tobě bodík. :yes:

Jiřička 4. 3. 2010 14:36
To je ta osoba tak hloupá? Pokud ano, taak by stím měla něco dělat. To jí nedojde, že autoři receptů na to příjdou. Nejraději bych ji nazvala skotem, ale bych urazila dámu k...u.
Nejsem sprostá, ale tady se to jinak nazvat nedá. Asi mě smažou co?;-)

Jiřičko jsi hodná:-K

Jiřička 4. 3. 2010 08:27
Už jsem jí to tam také napsala. To je normální zlodějka. To člověka pěkně na.....e. Znám to už se mi to také stalo, ale né tady. Dala jsem recept po mé babičce, kde jsem napsala i název vesničky odkud byla a ta dáma to tam nechala a uvedla se jako autorka. Tehdá mi bylo až do pláče a nic jsem nezmohla, je to tam do dneška. Všechny moc zdravím J. ;-(

keby to aspon premenovali .....aby to cloveku hned neudrelo to oci...ani tolko slusnosti nema ona dama

Tématické fráze:
kokosové mléko recepty, kokosové mléko recept, recepty s kokosovým mlékem, recepty z kokosového mléka, recepty kokosové mléko, kuřecí maso s kokosovým mlékem, recept kokosové mléko, kokosové mléko, recepta z kuřecího masa, tajemstvi me kuchyne, recept s kokosovým mlékem, maso s kokosovým mlékem, masová směs s kokosovým mlékem, kokosové mléko v kuchyni, plzenské tajemství recept, kuřecí maso s těstovinami, vaříme s kokosovým mlékem, jak uvařit kuřecí maso, recept z kokosového mléka, kruti maso s kokosovym mlekem

Suroviny:
prsa kuřecí, pepř bílý, zázvor, chilli paprika čerstvá, koření kari, moučka škrobová, sůl, cibule červená, jablko, mléko kokosové, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu