Sýrovo-lilkové špízy
Sýrovo-lilkové špízy jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehký a chutný pokrm na grilu. Kombinace jemného sýra a šťavnatého lilku vytváří spojení chutí, která je ideální pro letní grilování. Tyto vegetariánské špízy jsou nejen zdravé a výživné, ale také se snadno připravují.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 073 kJ / 1 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,15 g |
Tuky | 105,06 g |
Vláknina | 9,45 g |
Cholesterol | 315 mg |
Sodík | 5,37 g |
Sůl | 13,38 g |
Sacharidy | 91,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme a necháme je vypotit.
Krok 2: Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem.
Krok 3: Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrovo-lilkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrK5
Moje poznámka
Sýrovo-lilkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrK5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
tepelná úprava lilku,
kuře s tvarůžkama,
lilek špíz,
recepty s tvarůžkama,
špízy s lilkem,
špízy lilek,
lilek špízy,
lilkové recepty,
kuchyňská úprava lilku,
lilek tepelná ůprava,
u mě v kuchyni recepty lilkový tatarák,
bezmasé recepty z lilku,
bezmasé špízy,
bezmasí špíz,
chléb s tvarůžkama,
nejlepší recept na palačinky,
sekaná s tvarůžkama,
tatarský špíz,
tepelná úrpava lilku,
špízy syrove
Suroviny:
lilek,
olivy černé,
sýr hermelín,
sýr niva,
sýr ementál,
rohlík,
česnek,
sůl,
olej olivový
Komentáře (11)