Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě zužitkujeme starší pečivo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 564 kJ / 6 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,14 g |
Tuky | 343,04 g |
Vláknina | 64,20 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 602,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme knedlíky. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a necháme v pánvi rozpustit. Přidáme kousky pečiva a ze všech stran je opečeme. Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme s trochou soli. Do středu rozklepneme vejce, přidáme žloutky a pomocí studené vody zaděláme řidší těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájenou slaninu a opečené pečivo. Vše důkladně promícháme a těsto necháme 1 hodinu odpočinout.
Krok 2: Mezitím připravíme zelí, které nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a zpěníme dorůžova v rozehřátém sádle. Přidáme cukr, promícháme, vsypeme zelí, osolíme, přidáme kmín podle chuti, mírně podlijeme trochou teplé vody a pod poklicí dusíme asi 45 minut. Ke konci dušení dle chuti zelí okyselíme octem.
Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z odpočinutého těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 6 cm. Zaváříme je do vroucí vody. Knedlíky vaříme 18-20 minut, a když jsou hotové, vyjmeme je děrovanou naběračkou.
Krok 4: Na cibulku v pánvi rozpustíme sádlo. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která vsypeme do rozehřátého sádla. Zvolna je smažíme dozlatova.
Krok 5: Opečenou cibulí přeléváme špekové knedlíky s dušeným zelím.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Moje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
rohlík,
špek,
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
žloutek,
slanina anglická,
zelí hlávkové,
cibule,
sádlo,
cukr krupice,
sůl,
kmín celý,
ocet,
sádlo,
cibule
Komentáře