Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z mraženého hrášku s mátou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Lahodná krémová polévka ze zeleného hrášku osvěží váš sváteční stůl. Kombinace hrášku a slaniny tvoří dokonalý základ této polévky a čerstvá máta jí dodá na svěžesti. Dokřupava opečená slanina a kostičky toustového chleba polévce ještě přidávají na dokonalosti.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 848 kJ /
2 115 kcal
Bílkoviny36,66 g
Tuky158,97 g
Vláknina34,37 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 2,93 g
Sůl7,20 g
Sacharidy118,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci sádla osmahneme 50 g nakrájené slaniny a cibuli. Až zesklovatí, přidáme hrášek a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Krok 2: Společně orestujeme, a po chvíli přilijeme vývar, přidáme česnek, osolíme, opepříme a povaříme doměkka. Krok 3: Přidáme 3 lístky máty a vše rozmixujeme na hladký krém. Krok 4: Na zbytku sádla opečeme slaninu a toustový chleba a použijeme na ozdobu na talíři.

TIP: Husté krémové polévky na chladné dny

TIP: Husté krémové polévky na chladné dny

Zveřejněno 27. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z mraženého hrášku s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vjL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z mraženého hrášku s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrášek mražený, cibule, slanina anglická, brambory, sádlo, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, česnek, máta, chléb toustový

Přidat fotografie receptu