Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí prakticky jakákoliv vaše oblíbená.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 320 kJ / 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,57 g |
Tuky | 45,43 g |
Vláknina | 8,44 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,62 g |
Sacharidy | 31,37 g |
Postup přípravy
osmažíme maso ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev, žampiony a ještě restujeme než začne cibule chytat barvu. Poté přidáme pórek a mírně podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme polévkové koření (nejlépe domácí sušené bez soli). Krok 4: V mističce smícháme hořčici, sójovou omáčku, solamyl, smetanu a vidličkou nebo metličkou prošleháme s vývarem nebo vodou. Vlijeme do pánve a krátce povaříme. Podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dle chuti dosolíme. Krok 5: Přidáme nasekaný koriandr, nebo petrželku a podáváme s nudlemi, rýží posypané smaženou cibulkou. Lze i s bramborovou kaší a nakládanou cibulí, kdo má rád může si dát i s knedlíkem.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YJv
Moje poznámka
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YJv
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Přidáno před 18 hodinami
Krémová květáková polévka s drobenkou pangrattato
Přidáno před 18 hodinami
Krémová čočková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z mraženého hrášku s mátou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rajská omáčka s karbanátkem: Oblíbené jídlo v jednodušší a rychlejší variantě se šťavnatým a měkoučkým masem
VIDEO: Vyzkoušeli jsme restaurace se slavnou historií: Našli jsme stůl autora Švejka i smažák na Hradě za 139 korun
Makovo-tvarohová bábovka: Vynikající vláčný a nadýchaný moučník je jednoduchý, lepší konzistenci zajišťuje jedna ingredience
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí po myslivecku
Dogys před 12 minutami
Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)
lunav1 před 25 minutami
Špagety s mletým masem
lunav1 před 25 minutami
Chilli con carne
lunav1 před 25 minutami
Holandský mletý řízek se sýrem
lunav1 před 25 minutami
Vepřové na houbách
lunav1 před 31 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
lunav1 před 33 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
lunav1 před 33 minutami
Boloňské špagety
lunav1 před 35 minutami
Suroviny:
maso,
pepř mletý,
sojová omáčka světlá,
koření kari,
solamyl,
olej,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
hořčice plnotučná,
solamyl,
smetana,
vývar masový,
koření polévkové,
sůl,
cibulka
Komentáře (1)