Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci

Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v redukčním jídelníčku, je totiž doslova plná bílkovin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté je prudce zchladíme. Krok 2: Vejce a cibuli oloupeme. Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky a cibuli drobně nasekáme. Krok 3: Do vyšší nádobky dáme Lučinu, máslo pokojové teploty, žloutky a cibuli a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na 4 stupni. Krok 4: Konzervu tuňáka slijeme a přidáme s nasekanými bílky k ušlehané směsi. Šlehač zapneme na 1 stupeň a párkrát lehce prošleháme. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a stěrkou promícháme. Krok 6: Podáváme na pečivu přizdobené zelenou petrželkou.

TIP: Co se dá udělat z tuňáka v konzervě?

Zveřejněno 28. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ylLX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ylLX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Také ji dělávám a někde i tu bude :-K

Marie Svarcova: Maruško,máš,ale s úplně jinými surovinami🙂

Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě, lučina, máslo, vejce, cibule, šťáva citronová, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu