Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Tuňáková pomazánka se těší veliké oblibě. Její příprava je velice snadná a chutná, poslouží tak jako rychlá večeře, nebo svačina. Bez výčitek si ji můžete dopřát i v redukčním jídelníčku, je totiž doslova plná bílkovin.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 10 minut. Poté je prudce zchladíme.
Krok 2: Vejce a cibuli oloupeme. Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky a cibuli drobně nasekáme.
Krok 3: Do vyšší nádobky dáme Lučinu, máslo pokojové teploty, žloutky a cibuli a ručním elektrickým šlehačem ušleháme na 4 stupni.
Krok 4: Konzervu tuňáka slijeme a přidáme s nasekanými bílky k ušlehané směsi. Šlehač zapneme na 1 stupeň a párkrát lehce prošleháme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a stěrkou promícháme.
Krok 6: Podáváme na pečivu přizdobené zelenou petrželkou.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Moje poznámka
Tuňáková pomazánka s Lučinou a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylLX
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
tuňák ve vlastní šťávě,
lučina,
máslo,
vejce,
cibule,
šťáva citronová,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře (2)