Nugátový dort s lískovými oříšky
Dort pečeme zpravidla pro slavnostní chvíle, avšak, proč bychom jej nemohli upéct i třeba jen tak na chuť. Protože konkrétně tento dort, který je plný čokolády a oříškové chuti, dokonale uspokojí i ten nejmlsnější jazyk.
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme 250 g másla a cukru krystal až bude směs nadýchaná. Přidáme vanilkové aroma a následně všechna vajíčka. Přisypeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a šleháme do hladké hmoty.
Krok 2: Směs rozdělíme do 2 vymazaných dortových forem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 30-35 minut. Korpus musí být zlatavý a pružný. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 3: Na náplň smícháme 250 g másla, cukr moučku a oříškovo-čokoládový krém (i trochu kakaa) a vymícháme.
Krok 4: Polovinou krému potřeme jeden korpus a přiklopíme druhým korpusem. Zbytek krému natřeme na strany a povrch dortu. Dort dáme vychladit než připravíme polevu a zdobení.
Krok 5: Na zdobení opražíme nasekané lískové oříšky na suché pánvi a mírném ohni. Ve vodní lázni pak rozpustíme 25 g másla, smetanu a nasekanou čokoládu na vaření. Směs dobře mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme chvilku vychladnout před tím, než ji nalijeme na vychlazený dort. Ozdobíme praženými oříšky a servírujeme.
Zveřejněno 29. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nugátový dort s lískovými oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2y3
Moje poznámka
Nugátový dort s lískovými oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2y3
Nejnovější recepty
Domácí šunka s provensálskými bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Zelný koláč pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová focaccia
Přidáno před 9 hodinami
Candát s dušenou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Vaječný wrap s řepnou pomazánkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové trojúhelníčky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
ELLEphoria 2024: Tetovaný chef Marek Pavala vás naučí znovu milovat domácí jídlo
Nová kulinářská show Ledničko, vyprávěj! Diváci se pobaví, říká Punčochář. Občas se to zvrhlo, dodává Forejt
Hovězí na houbách podle ČSN: Šťavnatá česká klasika s úžasnou houbovou chutí a vůní je nejlepší z čerstvých hub
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čalamáda moc dobrá
Noumik před 4 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Voxis před 5 hodinami
Hrbaté maso
Hanina65 před 5 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 před 6 hodinami
Jednoduché francouzské brambory
Peggy12 před 7 hodinami
Výpečky
Petrulka78 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Kerstein před 7 hodinami
Mrkvový dort s krémem z mascarpone
laura_s před 9 hodinami
Nejlepší špenát
f-kikinka před 11 hodinami
Selská krupková s vajíčkem
Jackienka před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vanilkové aroma,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
pomazánka,
kakao,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
ořechy lískové
Komentáře