Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškové carpaccio s brusinkami

Výborný podzimní předkrm nebo chuťovka k vínu. Na jemné plátky nakrájené hrušky s rukolovým salátem a brusinkami se skvěle doplňují s balsamicem, sýrem a oříšky. Pár kapek medu na závěr všechny chutě dokonale propojí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rukolu na sítu propláchneme a necháme okapat nebo odstředíme. Hrušky omyjeme a osušíme. Poté je nakrájíme ručně nebo na kráječi na tenké plátky. Plátky rozložíme na větší talíř dokola tak, aby se částečně překrývaly. Krok 2: Rukolu dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, zakápneme olejem a balsamikem. Jemně ručně promícháme a rozprostřeme na hrušky. Krok 3: Navrch dáme brusinky nebo semínka granátového jablka. Přidáme nasekané ořechy a zvolený sýr. Velmi dobré je pokapat porci na talíři medem.

TIP: Podzimní saláty

Zveřejněno 30. 10. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept znám a s různými obměnami dělávám už dlouho. Původ už nevím

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové carpaccio s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVA7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové carpaccio s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, rukola, sůl hrubá, pepř mletý, olej olivový, ocet balsamiko, brusinky sušené, ořechy vlašské, sýr čerstvý,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu