Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polenta s kapustičkami

V tomto zeleninovém jídle se pěkně doplňuje jemná a krémová polenta ochucená parmazánem s křupavými kapustičkami a vyškvařenou slaninou. Ke kapustičkám ještě přidáme šťavnatá cherry rajčátka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce nalijeme zeleninový vývar. Jakmile se začne vařit, postupně vmícháme polentu, aby se netvořily hrudky. Krok 2: Přidáme máslo, parmazán, sůl, pepř a za stálého míchání vaříme asi 5-10 minut. Krok 3: Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olivový olej a opečeme kapustičky. Krok 4: Když jsou téměř měkké, vsypeme rajčátka a ještě krátce orestujeme. Směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

TIP: Další recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 31. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta s kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVol

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta s kapustičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVol

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar zeleninový, polenta instantní, máslo, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý, slanina anglická, olej olivový, kapustičky, rajče cherry

Přidat fotografie receptu