Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená štika s dýní

Jemná a křehká štika zabalená do plátků slaniny chutná výborně. Pečeme ji spolu s dýní, mrkví a pórkem a podáváme s vařenými bramborami. Nasládlá zelenina ke štice pěkně ladí a nepřebije její jemnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzkak904

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou štiku bez hlavy podélně několikrát nakrojíme. Dovnitř i zvenku vetřeme sůl, opepříme a na štiku naskládáme plátky slaniny. Dle chuti můžeme přidat i česnek. Krok 2: Štiku vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, přidáme očištěnou a osolenou nakrájenou dýni, mrkev a kolečka pórku. Vše zakápneme olivovým olejem. Krok 3: Pečeme na 175 °C asi hodinu, nejprve zakryté, ke konci můžeme odkrýt. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Další recepty s rybami

Zveřejněno 31. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená štika s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB81Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená štika s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB81Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
štika, dýně, mrkev, pórek, slanina, sůl, pepř mletý, česnek, máslo, olej olivový

Přidat fotografie receptu