Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená řepa s česnekem

Přestože je řepa levná surovina, pokud ji správně připravíme, je z ní naprostá lahůdka. Pečením zvýrazníme její skvělou chuť, kterou propojíme s česnekem a výrazným nasládlým balzamikovým octem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na práci s červenou řepou raději použijeme jednorázové rukavice. Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Připravíme pekáček, do kterého dáme ve dvou vrstvách alobal. Krok 2: Na něj rozložíme řepu, osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přidáme celé stroužky česneku, na česneku nešetříme! Krok 3: Polijeme olivovým olejem a balzamikovým octem. Vše zabalíme do alobalu a balíček co nejvíce utěsníme. Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka asi 1 hodinu. Krok 5: Podáváme s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.

Zveřejněno 31. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZKW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZKW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, olej olivový, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu