Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlaťáky z plecka

Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový salát může jídlo příjemně odlehčit.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 319 kJ /
1 032 kcal
Bílkoviny101,35 g
Tuky62,17 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,08 g
Sacharidy16,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z plecka nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a vetřeme do nich prolisovaný čerstvý nebo sušený česnek. Krok 2: Potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet. Krok 3: Po odležení plátky obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme z obou stran, dohromady asi 15 minut. Krok 4: Usmažené plátky odložíme stranou. Do pánve vložíme máslo, přidáme bujón rozpuštěný v teplé vodě nebo přilejeme domácí vývar. Dále přidáme sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme asi 7 minut, případně dochutíme. Vrátíme zpět plátky masa a prohřejeme. Krok 5: Na talíři přelijeme maso omáčkou, jako příloha brambory nebo rajčatový salát s cibulí.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 7. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlaťáky z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zlaťáky z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvXl

Marie

Komentáře (17)

honza: Může být, tenhle typ jídla máme raádi, takže strčím do trouby ;-);-):yes::yes:

spagetka:obaluji maso v paprice trochu sladké a palivé a pak v mouce (sul, pepř)....a dávám do trouby
nejlepší je krkovice

uvidíme zítra:-//

terka 1: jsem moc ráda, že jste si pochutnali :-K:-K:yes::yes:

opravdu mňamka, doma se olizovali až za ušima,jen jsem maso nechala ještě dojít na 150 v troubě, aby bylo měkké, přidávám další bodík:-)

dekuji za inspiraci na zitrejsi obydek;-)

:yes:

Tohle jsem nějak přehlídla, vypadá to dobře ;-):-p

Koukám na recepty z vepřového pro inspiraci na zítra a "Zlaťáky" se dostaly do užšího výběru...:-p Takže pokud zítra nebudou, určitě na ně dojde...;-):-)

Myslím, že by šlo i z krkovičky že? Já mám radši prorostlejší masíčko, tento recept je super :yes: +10

Spagetko,moc dobré.Včera jsem vyzkoušela a bylo to super.Díky za recept a dávám bodík.:yes::yes::-))

Dávám bodík a díky za inspiraci na zítra!:yes::-p

Taky dělám něco podobného,nemám ráda dlouhou úpravu,takhle je to bašta...:-p:yes::-D

Špagetko, také dávám bodík, podobně dělám i já :-) Dříve jsem také nechávala maso odležet v marinádě, ale už nějakou dobu jak hovězí, tak vepřové plátky nechávám odležet několik hodin pouze v oleji. Někde jsem to vyčetla a zdá se mi, že maso opravdu rychleji při dušení změkne. Ale ono to závisí i od stáří masa. :yes:+ 4.

Natvrdlé janko možná, ale pak je to super;-):yes:

Jejda,jejda,Špagetko, už to cítím na jazyku-bezvadný recept a za takové zlaťáky bych dala zlaťák-chci říct bodííík:yes::-D

No, krása, ale já plecko musím tedy "zpracovávat-dusit":-O delší dobu:-!, jinak to je "natvrdlé":-D (myslím, maso):-!:-D

Tématické fráze:
recepty z plecka, co udělat z plecka, co uvařit z plecka, recepty z vepřového plecka, plecko, recept z plecka, recepty s plecka, plátky z plecka, plecko recepty, co uvařit z vepřového plecka, recepty plecko, plecko plátky, plecko recept, co z plecka, něco z plecka, jak udelat plecko, co udělat s plecka, vepřové plecko recepty, hovězí plecko, vepřové plecko

Suroviny:
plecko vepřové, česnek sušený, omáčka sojová, omáčka worcesterová, kečup sladký, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, máslo, voda, masox hovězí

Přidat fotografie receptu