Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Osobitá chuť zvěřiny dobře vynikne v kombinaci s jemnou smetanovou omáčkou. Z mleté zvěřiny vytvoříme kuličky, které opečeme a poté dusíme ve vývaru. Ten nakonec zjemníme zakysanou smetanou a můžeme podávat.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme koření, vejce, uvařené, oloupané a rozmačkané brambory a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Vše dobře rozmícháme a ze směsi tvarujeme kuličky. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme do něj masové kuličky a krátce je ze všech stran opečeme. Poté kastrol odstavíme, kuličky posypeme lžičkou papriky a promícháme. Kuličky podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, kastrol vrátíme na sporák a dusíme doměkka. Krok 4: Nakonec vmícháme smetanu a nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme, krátce prohřejeme, ale již nevaříme. Krok 5: Podáváme například s vařenými bramborami.

TIP: Další oblíbené recepty ze zvěřiny

Zveřejněno 1. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx7r

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx7r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř mletý, koření divočina, vejce, brambory, cibule, olej, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, smetana zakysaná, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu