Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilovaná papriková pomazánka

Z velké úrody paprik můžete připravit snadnou pomazánku, jejíž využití v kuchyni je opravdu všestranné. Vychutnat si ji můžete namazanou na chlebu či topinkách, ale také jako přílohu k masu, nebo poslouží jako základ do omáčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 15 skleniček od přesnídávky (objem 200 ml)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Krok 2: Do hrnce dáme papriky a cibuli. Přidáme zbylé suroviny a za občasného míchání dusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu. Krok 3: Ještě horké papriky rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme do připravených čistých skleniček, zavíčkujeme a skleničky otočíme dnem vzhůru, aby se řádně zatáhly.

TIP: Jak zpracovat papriky?

Zveřejněno 31. 10. 2024

Poznámka autorky Martina68

Pomazánka je super jen tak na chleba s máslem, ale i k masu, nebo do omáčky pod maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaná papriková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpERr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaná papriková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpERr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapie, cibule, olej, ocet, cukr, sůl, voda

Přidat fotografie receptu