Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí roláda na pomerančích

Ochutnejte tuto neotřelou a lahodnou roládu z křehkého srnčího masa. Srnčí kýtu ochutíme hořčicí a divokým kořením a jako náplň použijeme kuřecí maso. Roládu pečeme spolu s pomeranči, které dodají jídlu netradiční a svěží chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 140 min

150 min (10 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí kýtu rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, okořeníme divokým kořením a potřeme hořčicí. Krok 2: Na plát rozložíme kuřecí maso. Stočíme, převážeme provázkem, dáme do pekáče a přidáme máslo. Přisypeme oloupaný a na kostky nakrájený pomeranč, podlijeme trochou vody, pekáč zakryjeme a v troubě pečeme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne. Krok 3: Měkkou roládu vyndáme, necháme vychladnout a pak odstraníme provázek. Šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme povařit alespoň 15 minut. Nakonec šťávu rozmixujeme. Krok 4: Nakrájenou roládu podáváme s rýží a přelijeme šťávou.

TIP: Co uvařit ze srnčího masa

Zveřejněno 2. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí roláda na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2v6X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí roláda na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2v6X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta srnčí, sůl, koření divoké, hořčice, stehno kuřecí, máslo, pomeranče, mouka hladká

Přidat fotografie receptu