Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Záhorácký guláš

Guláše jsou u nás tradičním pokrmem, ve kterých kombinujeme různé chutě a suroviny. V tomto záhoráckém guláši najdeme kousky vepřového a uzeného masa, které doplňují houby. Nakonec je zjemněn smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové i uzené maso opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Vmícháme vepřovou plec, sůl, pepř a opékáme. Pak zaprášíme vrchovatou lžící sladké papriky, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme. K poloměkkému masu přidáme nakrouhané zelí, uzené maso a houby (žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, sušené houby předem namočíme do vody). Vše společně podusíme doměkka. Krok 3: Zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství vody. Dobře provaříme, dochutíme podle potřeby solí a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak udělat dobrý houskový knedlík

Zveřejněno 3. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Záhorácký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQ9l

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Záhorácký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQ9l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, maso uzené, cibule, houby čerstvé, zelí, smetana na vaření, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu