Záhorácký guláš
Guláše jsou u nás tradičním pokrmem, ve kterých kombinujeme různé chutě a suroviny. V tomto záhoráckém guláši najdeme kousky vepřového a uzeného masa, které doplňují houby. Nakonec je zjemněn smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové i uzené maso opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Vmícháme vepřovou plec, sůl, pepř a opékáme. Pak zaprášíme vrchovatou lžící sladké papriky, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme. K poloměkkému masu přidáme nakrouhané zelí, uzené maso a houby (žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, sušené houby předem namočíme do vody). Vše společně podusíme doměkka.
Krok 3: Zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství vody. Dobře provaříme, dochutíme podle potřeby solí a nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Záhorácký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQ9l
Moje poznámka
Záhorácký guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQ9l
Nejnovější recepty
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 1 hodinou
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 6 hodinami
Ořechová žemlovka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Jak na kynuté svatomartinské rohlíčky: Nadýchané máslové pečivo chutná skvěle s makovou či ořechovou náplní
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
marek.jakub007 před 4 hodinami
Expres kuře na paprice
Mish_Ellie před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
Petaja před 5 hodinami
Holubky od Denisky
DanaBl před 7 hodinami
Rychlá kompotová buchta
Xion14 před 16 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
MilosK před 20 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
maso uzené,
cibule,
houby čerstvé,
zelí,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej
Komentáře