Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant s jeřabinami

Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami, které kromě zajímavé chuti dodají jídlu i pestřejší vzhled.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou. Krok 2: Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, rozškvaříme, zpěníme na ní oloupanou a nakrájenou cibuli a vložíme připravené čtvrtky bažanta. Krok 3: Osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Podléváme vypečenou šťávou. Krok 4: Pokličku odstraníme, vyndáme porce bažanta, koření a přimícháme jeřabiny. Krok 5: Krátce podusíme, vrátíme porce bažanta a dochutíme cukrem se solí. Krok 6: Podáváme s bramborovými plackami.

TIP: Jak připravit bažanta

Zveřejněno 3. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s jeřabinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Y7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s jeřabinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Y7g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bažant, slanina, cibule, cukr, sůl, koření hřebíček, pepř černý, tymián, zázvor sušený, víno bílé, jeřabiny

Přidat fotografie receptu