Myslivecká polévka
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka jako stvořená.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky.
Krok 3: V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.
Krok 4: Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř).
Krok 5: Polévku vaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Na závěr vyjmeme koření a dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku poté již nevaříme, ale prohříváme.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Myslivecká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD7kg
Moje poznámka
Myslivecká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD7kg
Nejnovější recepty
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno 7. 11. 2024 13:07
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno 7. 11. 2024 12:07
Báječná koka roláda
Přidáno 7. 11. 2024 12:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Víno jako rituál: 6 světových tradic, které vám odhalí nové způsoby vychutnávání vína
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš se žampiony a fazolemi
Mirrika před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luccule před 2 hodinami
Rychlá prdelačka
Hanina65 před 2 hodinami
Moravské koláčky
Manuskaaq před 2 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Manuskaaq před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Manuskaaq před 2 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Manuskaaq před 3 hodinami
Masopustní koblihy
Manuskaaq před 3 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Manuskaaq před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Manuskaaq před 3 hodinami
Suroviny:
houby,
bobkový list,
jalovec,
cibule,
pepř celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
rozmarýn,
vývar masový,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
petrželka
Komentáře