Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecká polévka

V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka jako stvořená.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci s horkou vodou uvaříme maso. Po uvaření ho nakrájíme na kostičky. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostky. Krok 3: V hrnci rozpustíme sádlo, na které nasypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Krok 4: Přidáme slaninu, papriku, zvěřinu a směs zaprášíme moukou, kterou osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vývarem a důkladně povaříme. Do vývaru přidáme veškeré koření (bobkový list, jalovec, rozmarýn a pepř). Krok 5: Polévku vaříme zhruba 20 minut. Krok 6: Na závěr vyjmeme koření a dle potřeby dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Polévku poté již nevaříme, ale prohříváme.

TIP: Jak zpracovat zvěřinu

Zveřejněno 2. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7kg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecká polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7kg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, bobkový list, jalovec, cibule, pepř celý, paprika sušená sladká, sůl, rozmarýn, vývar masový, sádlo, slanina, mouka hladká, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu