Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová roláda

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Jedlé kaštany známe nejčastěji jako voňavou pečenou pochoutku, kterou můžeme zakoupit na vánočních trzích. Jejich lahodnou chuť si vychutnáme i při přípravě dobré rolády z kynutého těsta, ve které je smícháme s meruňkovým džemem.

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do mísy se špetkou soli. Stranou uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zasypeme cukrem a zalijeme částí vlažného mléka. Krok 2: Necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Krok 3: Čerstvě vyloupané měkké kaštany umeleme (pokud nejsou dost měkké, povaříme je doměkka v mléce a pak mléko slijeme) a promícháme s džemem. Krok 4: Po vykynutí těsto rozválíme, potřeme kaštanovou nádivkou, stočíme a vložíme do velké formy na srnčí hřbet (nebo chlebíčkové), dobře vytřené máslem. Necháme chvíli kynout, dáme do trouby a zvolna upečeme dozlatova. Krok 5: Hotovou vychladlou roládu ozdobíme čokoládovou nebo jinou polevou, nebo jenom pocukrujeme.

TIP: Jak použít jedlé kaštany

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Mn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Mn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí čerstvé, cukr, mléko, žloutek, máslo, kaštan jedlý, zavařenina, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu