Bramboráky s dušeným zelím a slaninou
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí vychlazeného piva.
Postup přípravy
Krok 1: Omyté zelí nakrájíme na nudličky, prolijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji na rozškvařeném špeku a sádle dorůžova. Pak přidáme zelí, kmín, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka, asi 35-40 minut. Nakonec zelí odkryjeme, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny. Zelí dochutíme cukrem a octem.
Krok 2: Mezitím nastrouháme oloupané brambory. Polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Necháme chvíli stát, pak slijeme vodu, přidáme mouku, rozšlehaná vejce, prolisovaný česnek a majoránku. Osolíme a opepříme. Pomocí mléka vymícháme středně husté těsto.
Krok 3: V pánvi rozpálíme olej. Nalijeme část těsta a bramboráky osmažíme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Slaninu nebo bůček opečeme v teflonové pánvi na obou stranách dokřupava.
Krok 5: Bramboráky rozdělíme na porce, přidáme zelí a rozškvařenou uzeninu.
Zveřejněno 4. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQAl
Moje poznámka
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQAl
Nejnovější recepty
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Báječná koka roláda
Přidáno před 10 hodinami
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno 6. 11. 2024 19:53
Dančí maso na rajčatech
Přidáno 6. 11. 2024 13:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Díky low carb dietě zhubla 40 kilo a postavila na tom své podnikání. Teď Hanka z Poděbrad peče skvělé „dietní“ dorty
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka
Xion14 před 11 minutami
Jablečný linecký koláč
Xion14 před 23 minutami
Cuketový perník
Xion14 před 47 minutami
Koprová omáčka
Xion14 před 1 hodinou
Tradiční focaccia
Recept24 před 4 hodinami
Anglický rohlík
Lucie1001 před 5 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 6 hodinami
Šípková marmeláda
Stanas před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky na roštu (bez tuku)
pazderka83 před 9 hodinami
Vynikající likér z ledových kaštanů
Katka S před 9 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
cibule,
špek uzený,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
vývar masový,
cukr,
ocet,
brambory,
mouka hladká,
vejce,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
olej,
slanina anglická
Komentáře