Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí vychlazeného piva.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté zelí nakrájíme na nudličky, prolijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji na rozškvařeném špeku a sádle dorůžova. Pak přidáme zelí, kmín, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka, asi 35-40 minut. Nakonec zelí odkryjeme, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny. Zelí dochutíme cukrem a octem. Krok 2: Mezitím nastrouháme oloupané brambory. Polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Necháme chvíli stát, pak slijeme vodu, přidáme mouku, rozšlehaná vejce, prolisovaný česnek a majoránku. Osolíme a opepříme. Pomocí mléka vymícháme středně husté těsto. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej. Nalijeme část těsta a bramboráky osmažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Slaninu nebo bůček opečeme v teflonové pánvi na obou stranách dokřupava. Krok 5: Bramboráky rozdělíme na porce, přidáme zelí a rozškvařenou uzeninu.

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, cibule, špek uzený, sádlo, kmín celý, sůl, vývar masový, cukr, ocet, brambory, mouka hladká, vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, mléko, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu