Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštánky

Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů připravíme hmotu, ze které tvarujeme kaštánky a zdobíme je čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 porcí

30porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kaštany nařízneme a povaříme v horké vodě nebo upečeme na plechu. Necháme je trochu vychladnout a oloupeme je. Nejsou-li ještě měkké, povaříme je do změknutí v mléce, scedíme a pak je umeleme v mlýnku na maso. Krok 2: Kaštany dáme do misky, přidáme změklé máslo, přilijeme trošku rumu a citronovou šťávu, přidáme cukry a bílek a vypracujeme tvárnou hmotu. Pokud je příliš měkká, zahustíme ji piškotovými drobečky, je-li tuhá, přilijeme rum. Krok 3: Z hmoty tvoříme kaštánky a necháme je v chladu ztuhnout. Krok 4: Pak rozehřejeme tmavou polevu a kaštánky do ní namočíme. Necháme ztuhnout a dozdobíme světlou polevou.

TIP: Jedlé kaštany v kuchyni

Zveřejněno 6. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ289

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ289

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kaštan jedlý, mléko, máslo, rum bílý, šťáva citronová, cukr vanilkový, cukr moučkový, bílek, poleva čokoládová, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu