Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanec se šípkovou omáčkou

Doba zvěřinových hodů je tu a my pro vás máme recept na kančí se šípkovou omáčkou. Originální recept z filmu Slavnosti sněženek, kde se šípková omáčka stala předmětem jednoho sporu, si můžete připravit i doma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlina.simr pavlina.simr

Náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na přepuštěném másle zprudka opečeme kančí maso nakrájené na kostky asi 3 x 3 x 3 cm. Krok 2: Osolíme, opepříme a opečené maso pak vyjmeme z hrnce. Krok 3: Ve výpeku zprudka orestujeme na větší kusy nakrájenou mrkev, celer a cibuli, a za stálého míchání necháme zezlátnout. Krok 4: K zelenině vrátíme opečené maso, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Krok 5: Poté přidáme šípkové pyré, bobkové listy, jalovec, celý pepř, nové koření a tymián a zalijeme kuřecím demi-glace. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dusíme do měkka. asi 60-80 minut. Krok 6: Maso ze základu vyjmeme, omáčku propasírujeme a podle potřeby zahustíme máslovou jíškou. Dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Krok 7: Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s preclíkovým nebo chlupatým knedlíkem.

TIP: 17 oblíbených receptů na zvěřinu

Zveřejněno 5. 11. 2024

Poznámka autorky pavlina.simr

Původně vložila MamlajdaD

Kanec se šípkovou omáčkou - zdroj:

https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/slavne-fil...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5nv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5nv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, mrkev, celer, cibule, víno červené, bobkový list, jalovec, pepř černý, tymián, máslo, mouka hladká, pepř, sůl, demi-glace

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu