Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové s klobáskami a zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jana-sobotkova

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Toto vydatné jídlo z dušeného vepřového masa a zeleniny se skvěle hodí do chladných dnů. Abychom dosáhli té správné chuti, je třeba zvolit vhodnou pikantní klobásku, která jídlu dodá říz. Pokrm podáváme s rýží nebo pečivem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Pak je nakrájíme na středně velké kostky. Krok 2: Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej, nasypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Krok 3: Mezitím připravíme zeleninu. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní ovadlé lístky a překrájíme ji na čtvrtky. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na střední kusy a červenou cibuli na měsíčky. Pikantní klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 4: Po hodině vaření přidáme k masu připravenou zeleninu s klobásou a vaříme ještě asi 30 minut. Krok 5: Z oleje a hladké mouky připravíme jíšku a přidáme ji do omáčky. Provaříme 10 minut a na závěr vmícháme kysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Zveřejněno 7. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové s klobáskami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jVO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové s klobáskami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jVO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, olej, kapusta, mrkev, celer řapíkatý, cibule červená, klobása pikantní, olej, mouka hladká, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu