Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí ragú v šípkové omáčce

Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova. Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat.  Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme. Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit maso z divočáka

Zveřejněno 7. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragú v šípkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68mKV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí ragú v šípkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68mKV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec kančí, mrkev, petržel, celer, slanina, olej, cukr hnědý, cibule, sůl, pepř mletý, víno červené, tymián, koření nové koření, džem šípkový, vývar masový

Přidat fotografie receptu