Kančí ragú v šípkové omáčce
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova.
Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat.
Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme.
Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Moje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Nejnovější recepty
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Báječná koka roláda
Přidáno před 11 hodinami
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno 6. 11. 2024 19:53
Dančí maso na rajčatech
Přidáno 6. 11. 2024 13:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Díky low carb dietě zhubla 40 kilo a postavila na tom své podnikání. Teď Hanka z Poděbrad peče skvělé „dietní“ dorty
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka
Xion14 před 37 minutami
Jablečný linecký koláč
Xion14 před 48 minutami
Cuketový perník
Xion14 před 1 hodinou
Koprová omáčka
Xion14 před 1 hodinou
Tradiční focaccia
Recept24 před 4 hodinami
Anglický rohlík
Lucie1001 před 5 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 6 hodinami
Šípková marmeláda
Stanas před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky na roštu (bez tuku)
pazderka83 před 9 hodinami
Vynikající likér z ledových kaštanů
Katka S před 9 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
mrkev,
petržel,
celer,
slanina,
olej,
cukr hnědý,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
tymián,
koření nové koření,
džem šípkový,
vývar masový
Komentáře