Kančí ragú v šípkové omáčce
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova.
Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat.
Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme.
Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Moje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
mrkev,
petržel,
celer,
slanina,
olej,
cukr hnědý,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
tymián,
koření nové koření,
džem šípkový,
vývar masový
Komentáře