Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 220 min

240 min (20 min příprava + 220 min tepelná úprava)

Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší jeho chutí, výživností a také dalšími spokojenými strávníky u stolu.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 150-160 °C spodní/horní ohřev. Očištěné maso zbavené tuhých (stříbrných) blan nakrájíme na kusy 2x větší, než na guláš. Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev a petržel na kolečka, celer na kostky, žampiony na šestiny. Šalotku rozpůlíme a sloupneme, špek nakrájíme na kostičky. Krok 2: V rozehřáté hluboké pánvi na oleji necháme slaninu pustit tuk. Přidáme půlky šalotek, nakrájenou zeleninu a opečeme dozlatova. Poté zeleninu odsuneme ke straně a doprostřed dáme opéct maso ze všech stran. Osolíme, přidáme rajčatovou pastu a ještě zarestujeme. Krok 3: Přilijeme 100 ml vína a uvolníme ode dna vše připečené. Dolijeme zbylé víno, přidáme řapík nakrájený na kousky, žampiony, bylinky a koření. Podlijeme hovězím vývarem do 3/4 výšky masa. Přikryté poklicí pečeme cca 3-4 hodiny do úplného změknutí masa. Dle potřeby podléváme. Krok 4: Když je maso měkké a je dost podlité, zvýšíme teplotu a bez poklice necháme dovařit do potřebné hustoty. Dochutíme podle potřeby, odstraníme koření, přidáme kostičky studeného másla a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

TIP: Jak připravit oblíbené šťouchané brambory

Zveřejněno 6. 11. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Použila jsem tentokrát 200 ml sherry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv6P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv6P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec hovězí, olej, špek, cibule šalotka, žampióny, mrkev, petržel, celer, celer, pasta rajčatová, víno červené, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř, sůl, vývar hovězí, máslo

Přidat fotografie receptu