Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bok s ořechovou nádivkou

Pečený vepřový bok je krásně šťavnatý. Ještě lepší chuť mu dodáme zajímavou nádivkou z vlašských ořechů, kterou ochutíme muškátovým květem. Ze zbylé nádivky vytvoříme kuličky a pečeme je spolu s bůčkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky. V míse vidličkou rozšleháme vejce a mléko. Přidáme housku, ořechy, sůl, mletý pepř a špetku muškátového květu. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 2: Vepřový bok opláchneme, nožem vytvoříme otvor - kapsu. Naplníme ho nádivkou, otvor uzavřeme špejlemi. Potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme pepřem. Vložíme do pekáče s oloupanou a jemně nakrájenou cibulí kůží dolů. Pokud se všechna nádivka nevešla do masa, vytvoříme z ní kuličky a přidáme je do pekáče. Krok 3: Podlijeme horkou vodou a v předehřáté troubě pečeme asi 80 minut. Kuličky z nádivky vyjmeme po 30 minutách pečení. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme. Pak maso otočíme kůží nahoru a pečeme ještě 30 minut. Krok 4: Podáváme nakrájené na plátky, přelité výpekem.

TIP: Další oblíbené recepty s bůčkem

Zveřejněno 8. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s ořechovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpE71

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s ořechovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpE71

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, cibule, česnek, vejce, mléko, houska, strouhanka, ořechy vlašské, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu