Martinské rohlíčky
Kromě dozlatova upečené husy nesmí na svatého Martina chybět také drobné svatomartinské rohlíčky. Připravíme je z kynutého těsta a naplníme lahodnou makovou náplní. Povrch rohlíčků zdobí křupavé mandlové plátky.
Postup přípravy
Krok 1: Ve 250 ml vlažného mléka rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy nasypeme zbylou mouku, dvě lžíce cukru, přidáme špetku soli, žloutky a připravený kvásek. Promícháme a přidáme rozpuštěný tuk nebo máslo. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout.
Krok 3: Mezitím povaříme 250 ml mléka s mletým mákem. Přidáme 3 lžíce cukru, med a za častého míchání vaříme asi deset minut. Pokud směs příliš houstne, přidáváme trochu vody. Nakonec do náplně přidáme povidla, dvě lžíce rumu a trochu skořice. Promícháme a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky. Nádivku necháme vychladnout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a rozdělíme na trojúhelníky. Na širší stranu dáme část makové náplně a stočíme do rohlíku. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a stočíme do podkovy. Hotové rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
Krok 5: Plech vložíme do středně předehřáté trouby a dozlatova upečeme.
Zveřejněno 9. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE9Y
Moje poznámka
Martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE9Y
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 14 minutami
Plněné ořechy
Handour před 25 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 50 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 59 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
mák mletý,
vejce,
žloutek,
tuk hera,
med,
povidla švestková,
rum,
skořice,
piškoty,
mandle plátkové,
sůl
Komentáře