Vepřová směs s pórkem a rýží
Výborný oběd z vepřového masa a zeleniny připravíme během chvilky a zvládnou to i začátečníci. Omáčky dodávají jídlu vyváženou chuť a vepřové maso s pórkem a paprikou tvoří chutnou kombinaci.
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme sójovou a worcesterskou omáčku, sůl a solamyl. Pořádně promícháme a necháme marinovat minimálně hodinu, nejlépe však přes noc, v lednici.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu. Papriky nakrájíme na proužky, pórek na kolečka.
Krok 3: Po odležení maso prudce osmažíme na lžičce oleje, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme cca 2-3 minuty restovat.
Krok 4: Podlijeme trochou vody, zaklopíme pokličkou a stáhneme plamen. Takto zaklopenou směs necháme dusit zhruba 7 minut.
Krok 5: Po této době pokličku sundáme, a necháme vařit ještě cca 2 minuty do zhoustnutí šťávy.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová směs s pórkem a rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wY7V
Moje poznámka
Vepřová směs s pórkem a rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wY7V
Nejnovější recepty
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno před 4 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Báječná koka roláda
Přidáno před 5 hodinami
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 8 hodinami
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 21 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno 6. 11. 2024 13:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Díky low carb dietě zhubla 40 kilo a postavila na tom své podnikání. Teď Hanka z Poděbrad peče skvělé „dietní“ dorty
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Svatomartinské akce v Praze a okolí: Kde ochutnáte vypečenou husu, kde zažijete šlapání zelí a kam vyrazit za mladými víny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglický rohlík
Lucie1001 před 1 minutou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 1 hodinou
Šípková marmeláda
Stanas před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky na roštu (bez tuku)
pazderka83 před 3 hodinami
Vynikající likér z ledových kaštanů
Katka S před 4 hodinami
Vajíčkový salát
Beruna před 5 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
Fitulka před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Fitulka před 5 hodinami
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Fitulka před 5 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
paprika čerstvá červená,
pórek,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
solamyl,
sůl,
olej
Komentáře