Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-jablečný tarte tatin

Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve voňavém karamelu chutná báječně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, máslo, kypřicí prášek, mléko, cukr a vejce smícháme a uhněteme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v lednici.  Krok 2: Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Z másla a cukru připravíme v pánvi karamel. Nalijeme jej do koláčové formy. Krok 3: Dužinu ovoce nakrájíme na větší kusy a ty klademe na karamel do formy. Vše překryjeme těstem, okraje přitlačíme a pečeme při 180 °C dozlatova.  Krok 4: Hotový tarte tatin necháme vychladnout a pak jej pomocí talíře obrátíme. Krok 5: Podáváme dozdobený mátou, případně šlehačkou. 

TIP: Jak na tarte tatin

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný tarte tatin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yl0K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný tarte tatin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yl0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, kypřící prášek, mléko, cukr, vejce, hruška, jablko, máslo, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu