Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní punč z bílého vína

Chladné zimní večery si můžeme snadno zpříjemnit horkým nápojem. Zimní punč zahřeje doma u knížky nebo venku s přáteli na adventních trzích. Kombinace jablečného džusu, bílého vína a ovoce dochutí také směs zimního koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 15 min

95 min (80 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chemicky neošetřený bio citron omyjeme a nakrájíme na tenké čtvrtky. Jablko rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a z každé čtvrtky nakrájíme tenké plátky. Krok 2: Plátky jablka dáme do hrnce, přidáme koření, víno a džus. Promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Toto je důležitý krok, chutě se propojí. Krok 3: Po této době dáme hrnec na sporák a pomalu směs prohřejeme tak, aby byla horká, ale ne vařící, punč nesmí dosáhnout bodu varu. Poté z punče vyjmeme koření a podáváme.

TIP: Využití sáčků na koření při vaření

Zveřejněno 9. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní punč z bílého vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní punč z bílého vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
citron bio, džus jablečný, víno, jablko, skořice celá, koření hřebíček, badyán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu