Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant podle pana nadlesního

Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným vínem propečeme na lůžku ze zeleniny, hub a koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bažantí stehna osolíme a obalíme anglickou slaninou. Krok 2: Na dno pekáče dáme na klínky nakrájenou cibuli a česnek, plátky špeku, položíme stehna, na která dáme plátky másla, přidáme koření podle chuti, podlijeme vínem (podle potřeby pak podléváme vodou) a dusíme 1 hodinu při teplotě 180 °C. Krok 3: Po této době do pekáče přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, houby, hrášek a ještě dusíme půl hodiny. Pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a zprudka stehna opečeme do zlatova.

TIP: Jak připravit bažanta - tipy a rady i pro začátečníky

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant podle pana nadlesního

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxV80

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant podle pana nadlesního

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxV80

Suroviny:
bažant, cibule, slanina anglická, špek, víno červené, česnek, máslo, sůl, pepř mletý, koření nové koření, kmín celý, mrkev, hrášek, houby lesní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu