Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové vafle

Vafle nastartují každý nový den. Zpříjemněte si ráno s těmito dýňovými vaflemi. Kromě dýně jsou také plné másla, na povrchu křupavé a uvnitř nadýchané a vláčné díky sněhu ušlehanému z bílků. Doplnit je můžete třeba zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dužinu dýně nakrájíme, vložíme do horké vody a 15 minut povaříme na mírném ohni doměkka. Krok 2: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme k nim dýni, mouku s kypřicím práškem do pečiva a z bílků vyšlehaný sníh. Krok 3: Těsto pečeme asi 3 minuty v rozehřátém vaflovači mírně potřeném olejem. Ozdobíme podle chuti.

TIP: S čím podávat vafle a jak je ozdobit

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkE74

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkE74

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka hladká, máslo, cukr třtinový, žloutek, bílek, kypřící prášek do pečiva, olej

Přidat fotografie receptu