Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce

Rychlá masová směs nás většinou zachrání, ať už jako kuchaře nebo strávníky. Kousky vepřového masa podusíme se zeleninou podle chuti, doplníme kořením a vývarem. Hotovou směs s omáčkou podáváme třeba s rýží.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Nasekáme cibulku, kterou dáme na tuku zpěnit dozlatova. Poté vložíme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Přidáme koření, oregano a podlijeme vývarem. Krok 2: Pod poklicí podusíme cca 30 minut a přidáme mraženou zeleninu, domácí kečup (lze dát i koupený), podlijeme znovu vývarem, pokud je potřeba. Zahustíme tmavou jíškou a povaříme do změknutí masa. Krok 3: Omáčku dochutíme dle potřeby a vlastní chuti kořením, kečupem nebo solí. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem podle toho, co komu chutná.

TIP: Jak připravit tmavou jíšku

Zveřejněno 9. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6AP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6AP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, směs zeleninová mražená, kečup sladký, sádlo, sůl, pepř mletý, koření, koření oregáno, jíška tmavá instantní, vývar masový

Přidat fotografie receptu