Postup přípravy
Krok 1: V hrnci vyšleháme metličkou žloutky s cukrem do pěny, až změní barvu na světlejší. Poté přidáme mléko, smetanu ke šlehání, sladké kondenzované mléko a vanilkovou pastu.
Krok 2: Směs za stálého míchání metličkou na mírném plameni pomalu přivedeme k varu, aby začala houstnout. Ale pozor, nevaříme, jenom zahříváme do teploty přibližně 80-85 °C. Pokud směs převaříme, riskujeme, že likér bude ve finále moc hustý nebo se žloutky vařením srazí. Pravá hustota je řidší, než pudink.
Krok 3: Jakmile začne směs mírně houstnout, hrnec odstavíme z plotny a směs rychle zchladíme, abychom zastavili proces houstnutí. Můžeme napustit kuchyňský dřez studenou vodou, vložíme do ní hrnec (dáváme pozor, aby hladina vody nepřesáhla výšku hrnce) a metličkou důkladně směs mícháme, až do celkového zchlazení. Na úplný konec pak vmícháme rum.
Krok 4: Hotový likér rozdělíme do čistých lahví a uchováváme v chladu.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin domácí likér vaječný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YX8
Moje poznámka
Maminčin domácí likér vaječný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6YX8
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
pasta vanilková,
cukr krystal,
mléko kondenzované,
mléko,
smetana ke šlehání,
rum
Komentáře