Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin domácí likér vaječný

Likéry, a to zejména ty domácí, jsou v kurzu hlavně v období zimy a Vánoc. Sladká chuť potěší chuťové pohárky a rum dodá likéru ten správný říz. Připravený likér můžeme popíjet během svátků nebo jím obdarovat své nejbližší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zubojka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci vyšleháme metličkou žloutky s cukrem do pěny, až změní barvu na světlejší. Poté přidáme mléko, smetanu ke šlehání, sladké kondenzované mléko a vanilkovou pastu. Krok 2: Směs za stálého míchání metličkou na mírném plameni pomalu přivedeme k varu, aby začala houstnout. Ale pozor, nevaříme, jenom zahříváme do teploty přibližně 80-85 °C. Pokud směs převaříme, riskujeme, že likér bude ve finále moc hustý nebo se žloutky vařením srazí. Pravá hustota je řidší, než pudink. Krok 3: Jakmile začne směs mírně houstnout, hrnec odstavíme z plotny a směs rychle zchladíme, abychom zastavili proces houstnutí. Můžeme napustit kuchyňský dřez studenou vodou, vložíme do ní hrnec (dáváme pozor, aby hladina vody nepřesáhla výšku hrnce) a metličkou důkladně směs mícháme, až do celkového zchlazení. Na úplný konec pak vmícháme rum. Krok 4: Hotový likér rozdělíme do čistých lahví a uchováváme v chladu.

TIP: Vánoční dárky - tipy přímo z kuchyně

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin domácí likér vaječný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YX8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčin domácí likér vaječný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YX8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, pasta vanilková, cukr krystal, mléko kondenzované, mléko, smetana ke šlehání, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu