Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si takové řezy můžete snadno připravit i vy.
Suroviny pro 1 plech
na plech 23x32 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme. Přidáme mléko s rozkvedlanými vejci, přilijeme olej, rum a vše dobře promícháme.
Krok 2: Přendáme na připravený plech, zarovnáme vršek a dáme péct cca 20 minut, po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme špejlí, zda nelepí, řídíme se vlastní troubou. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 3: Zatím dáme do šlehací mísy všechny suroviny na krém a ušleháme. Našlehaný, hladký krém necháme ještě 10 minut odpočinout a poté navrstvíme na vychladlý korpus. Vršek uhladíme nebo protáhneme zubatou stěrkou. Dáme do chladu nejlépe přes noc ztuhnout.
Krok 4: Odkrojíme okraje a nakrájíme řezy. Ušleháme šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s velkou špičkou jednotlivé řezy ozdobíme. Přidáme čerstvé maliny a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Moje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 10 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 13 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 16 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 21 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 8 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 8 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 10 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 11 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 12 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 12 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 16 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 18 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 18 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 19 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
vejce,
olej,
rum,
tvaroh,
smetana,
smetana,
džem malinový,
pudink bez vaření,
griotka,
smetana,
maliny
Komentáře