Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc od Fróni

Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete připravit podle následujícího receptu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fotr.jan

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min + doba chladnutí a tuhnutí

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, + doba chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechno oprané maso vložíme do osolené vody s pepřem, aby bylo ponořeno a vaříme je, až odpadává od kosti asi 2-3 hodiny. Krok 2: Ke konci vaření přidáme k poloměkkému masu kořenovou zeleninu i cibuli, podle chuti přikyselíme octem a dovaříme. Krok 3: Uvařené maso, kůže i zeleninu pokrájíme na kostičky, dáme do misky a procedíme na to vývar. Je-li ho mnoho, trochu jej svaříme. Zamícháme, aby maso nezůstalo u dna a sulc dáme do chladu ztuhnout. Nikdy nedáváme na mráz, protože by zřídl. Krok 4: Ztuhlý sulc vyklopíme a dáme k němu drobně nakrájenou cibuli, ocet a tlučený pepř. Do sulcu můžeme přidat i telecí maso a nožky, popřípadě kližku.

TIP: Časté chyby při přípravě sulcu

Zveřejněno 10. 11. 2024

Poznámka autora fotr.jan

Máme-li jen tučnější maso z hlavy, přidáme kousek masa libového nebo vepřové kolínko. Nožky a kůže dáváme hlavně pro jejich kližnatost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO52W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO52W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlava vepřová, kůže vepřová, cibule, zelenina kořenová, pepř celý, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu