Masové kuličky s dýní a patizonem
Výborné pečené masové kuličky s patizonem a dýní jsou rychle připravené a vynikající. Navíc při jejich přípravě spotřebujete případné zbytky zeleniny a masa z lednice. Na závěr můžete pokrm posypat parmazánem a doplnit créme fraiche.
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 190° C a připravíme plech nebo pekáček.
Krok 2: Toast nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem.
Krok 3: Z mletého masa, soli a koření, jemně nasekané cibule a navlhčených kostiček toastu uděláme masovou směs. Vytvoříme 6 kuliček průměru 5 cm a obalíme je ve strouhance. Naskládáme na připravený plech nebo do pekáčku.
Krok 4: Očištěnou, oloupanou, vydlabanou dýni i patison nakrájíme na kostičky a obloučky. Osolíme
a přidáme k masovým kuličkám. Vše pokapeme olivovým olejem, na zeleninu dáme snítky bylinek a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut. Krok 5: V polovině času kuličky otočíme a směs opatrně promícháme, vrátíme do trouby a dopečeme. Krok 6: Podáváme posypané parmazánem, natí cibulky a můžeme doplnit 30 % zakysanou smetanou créme fraiche.
a přidáme k masovým kuličkám. Vše pokapeme olivovým olejem, na zeleninu dáme snítky bylinek a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut. Krok 5: V polovině času kuličky otočíme a směs opatrně promícháme, vrátíme do trouby a dopečeme. Krok 6: Podáváme posypané parmazánem, natí cibulky a můžeme doplnit 30 % zakysanou smetanou créme fraiche.
Zveřejněno 11. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové kuličky s dýní a patizonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwjE
Moje poznámka
Masové kuličky s dýní a patizonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwjE
Nejnovější recepty
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Zelné závitky
Přidáno před 2 hodinami
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 14 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 17 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 20 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno 13. 11. 2024 08:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Jak se najíst ve fast foodu? Bezlepkové burgery jsou rarita a pozor si musíme dávat i na hranolky
Low carb kakaové sušenky podle Hanky z Poděbrad. Máme recept na dokonalé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánský řízek
Fitulka před 6 minutami
Brambory z papiňáku
Fitulka před 7 minutami
Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
Fitulka před 10 minutami
Smažené cukety
Fitulka před 1 hodinou
Brambory s uzeninou z papiňáku
Fitulka před 1 hodinou
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 12 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 12 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 15 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 16 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 16 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
koření paprika maďarská,
cibule,
slanina,
chléb toustový,
mléko,
sýr strouhaný,
strouhanka,
patizon,
dýně hokkaido,
rozmarýn,
tymián,
olej olivový
Komentáře