Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle s kapustou a česnekovým dipem

Vafle zpravidla podáváme na snídani ve sladké verzi. Vyzkoušejte však jejich slanou alternativu. Těsto je ochuceno podušenou kapustou na cibulce, která udělá vaflím také zajímavou mozaiku. Opečené pečivo podáváme třeba s česnekovým dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba odpočinutí těsta

30 min (30 min příprava, + doba odpočinutí těsta)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na lžíci oleje, přidáme nakrájenou a tuhých částí zbavenou kapustu, sůl a pepř. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak ji necháme vychladnout a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Krok 2: Do mléka přidáme vejce, sůl, pepř a část mouky a dobře prošleháme. Vmícháme prochladlou podušenou a vymačkanou kapustu a podle potřeby zbytek mouky, do které jsme přidali kypřicí prášek do pečiva. Krok 3: Těsto by mělo mít konzistenci jako na lívance. Necháme ho asi 1 hodinu odpočívat. Pak pečicí plochy vaflovače potřeme olejem a postupně opékáme vafle. Krok 4: Česnekový dip: smícháme jogurt, majolku, utřený česnek, sůl a čerstvě mletý pepř.

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vafle s kapustou a česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YxX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vafle s kapustou a česnekovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YxX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, listy kapustové, sůl, pepř mletý, mléko, vejce, mouka hladká, kypřící prášek, jogurt bílý, majonéza, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu