Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová polévka

Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou smetanou a křupavými krutony, které voní po skořici.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kaštany uvaříme a oloupeme. Krok 2: Na másle restujeme oloupaný a nakrájený česnek a cibuli, přidáme kaštany, zázvor a nastrouhaný muškátový oříšek. Krok 3: Podlijeme vývarem, chvilku povaříme a rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Krok 4: Toasty nakrájíme na kostičky, opečeme na oleji a přidáme trochu skořice. Krok 5: Polévku nalijeme na talíř, do středu dáme rukolu a opečené krutony. Nakonec ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

TIP: Co dalšího udělat z jedlých kaštanů

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EX5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EX5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, česnek, cibule, kaštan jedlý, zázvor mletý, ořech muškátový, vývar zeleninový, rukola, toasty, olej olivový, skořice, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu