„Kung pao“ s růžičkovou kapustou
Výborné jídlo inspirované klasickým sečuánským pokrmem připravíme během chvilky na pánvi. Růžičková kapusta je díky rychlé úpravě příjemně křupavá. Lehce pikantní pokrm podáváme s rýží a masem či jeho alternativou.
Postup přípravy
Krok 1: Z kapustiček odřízneme košťál a odstraníme svrchní lístky. Poté je vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je na středním plamenu 7 minut. Poté je ihned zchladíme v ledové vodě a necháme je na sítku vykapat. Větší kousky přepůlíme.
Krok 2: V hlubší pánvi orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky dozlatova. Poté k cibuli přidáme nasekanou chilli papričku, plátky česneku a najemno nastrouhaný zázvor. Promícháme, krátce prohřejeme a přidáme kapustičky.
Krok 3: Zprudka restujeme 4 minuty, poté do pánve, přidáme paprikovou pastu, ocet, sójovou omáčku, pepř a arašídy. Promícháme a necháme ještě 3 minuty prohřát. Nakonec vše zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vody. Podle potřeby dosolíme.
Krok 4: Podáváme s orestovaným tofu, tempehem či kuřecím masem a rýží.
Zveřejněno 13. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Kung pao“ s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMGW
Moje poznámka
„Kung pao“ s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMGW
Nejnovější recepty
Vinná klobása s kroupovou přílohou
Přidáno před 2 hodinami
Sváteční aspik s libovým masem
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky se šunkou, fíky a medem
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s restovanou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Zelné závitky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Voňavé makové loupáky od Terezy z Peče celá země: Drahé máslo nahraďte sádlem, pomůže to skvělé chuti, říká
Náš život s celiakií: Jak se najíst ve fast foodu? Bezlepkové burgery jsou rarita a pozor si musíme dávat i na hranolky
Low carb kakaové sušenky podle Hanky z Poděbrad. Máme recept na dokonalé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
wimra před 50 minutami
Florentýnky
Handour před 2 hodinami
Tvarohová bábovka
Katkasu před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Amore_di_mamma před 4 hodinami
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Cinderka před 5 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 7 hodinami
Chilli con carne
Ilona71 před 11 hodinami
Cikánský řízek
Fitulka před 12 hodinami
Brambory z papiňáku
Fitulka před 12 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
pasta papriková,
sůl,
pepř mletý,
kapusta růžičková,
zázvor,
česnek,
arašídy,
škrob kukuřičný,
ocet rýžový,
omáčka sojová
Komentáře (1)