Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená podzimní zelenina

Během pečení získá zelenina úžasnou intenzivní chuť, navíc ji připravíme skoro bez práce. Zeleninu stačí očistit, nakrájet a péci potřenou olivovým olejem. Chutná skvěle samostatně, jen s jogurtovým dipem, nebo ji podáváme jako přílohu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky – mrkev a petržel podélně na poloviny, brambory, červenou řepu a cibuli na šestiny. Dáme ji na plech vyložený pečicím papírem, pomažeme olejem a pečeme v troubě při 150 °C asi 1,5 hodiny. Krok 2: Po 30 minutách pečení opět zeleninu pomažeme olejem a osolíme. Na posledních 30 minut pečení přidáme čerstvý tymián. Krok 3: Mezitím připravíme dip, který budeme k zelenině podávat. Jogurt smícháme s rozdrceným česnekem, trochou olivového oleje, solí a pepřem. Krok 4: Podáváme samostatně s dipem nebo jako přílohu.

TIP: Jak použít podzimní kořenovou zeleninu

Zveřejněno 13. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená podzimní zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5WW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená podzimní zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO5WW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, petržel, řepa červená, brambory, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián, jogurt bílý, česnek

Přidat fotografie receptu