Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Český kapr

Kapr je u nás velmi běžná ryba a se správným receptem z něj můžeme připravit lahodné jídlo. Kapr opečený na pánvi spolu s kořenovou zeleninou a jablky chutná skvěle. Podáváme ho nejlépe se šťouchanými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra osolíme z obou stran. Na straně, kde je kůže, je pokapeme citronem a celé obalíme ve směsi mouky a papriky. Mrkev a celer nakrájíme na slabé nudličky a jablka na plátky. Krok 2: Kapra opečeme na oleji a másle z obou stran (nejdříve stranu s kůží), celkem 12 minut a pak vyjmeme z pánve. Krok 3: Ve výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zakapeme citronovou šťávou, nepatrně osolíme, opepříme, vložíme zpět kapra a prohřejeme. Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.

TIP: Další inspirace jak připravit kapra

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Český kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvMR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Český kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, jablko, celer, citron, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, máslo

Přidat fotografie receptu