Rizoto s červenou řepou
Pečené rizoto s červenou řepou je sice časově trochu náročnější, ale samotná příprava je velmi jednoduchá. Rizoto má úžasnou barvu, a už jen díky ní se člověku sbíhají sliny. Můžete jej podávat jako samostatný bezmasý pokrm nebo jako přílohu třeba k rybě.
Postup přípravy
Krok 1: Řepu oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem a posolíme. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme do změknutí (podle velikosti 45–60 minut).
Krok 2: Mezitím oloupeme cibuli a česnek a obojí najemno nakrájíme.
Krok 3: V hrnci rozpálíme máslo a zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli, potom přidáme česnek a asi po minutě rýži. Dobře promícháme, aby se rýže obalila tukem, a přilijeme vývar.
Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme, přiklopíme a dáme asi na 20 minut do trouby.
Krok 5: Z té vyndáme měkkou řepu a nakrájíme ji na malé plátky.
Krok 6: Až změkne v troubě i rýže, vyndáme ji a vmícháme do ní nakrájenou řepu.
Krok 7: Do rizota přidáme nastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.
Krok 8: Před podáváním ozdobíme kopečkem smetany.
Zveřejněno 14. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s červenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO5rM
Moje poznámka
Rizoto s červenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO5rM
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 6 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 6 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 8 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 4 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 4 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 5 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 5 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 5 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 6 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 6 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 6 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 6 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
olej,
sůl,
cibule,
česnek,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
sýr tvrdý,
smetana zakysaná
Komentáře