Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové závitky s treskou

Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se šťouchanými bramborami ochucenými pórkem a česnekem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Krok 2: Mezitím necháme listy kapusty 2-3 minuty spařit ve vroucí vodě. Vyjmeme a necháme okapat. Tresku nakrájíme na velmi drobné kousky nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme ji bylinkovou solí, přidáme vejce a škrobovou moučku a dobře promícháme. Krok 3: Na konec každého kapustového listu dáme 2 lžíce tresčí směsi. Okraje listu přehneme přes náplň a pak list srolujeme. Závitky pokládáme do pařáku zabaleným koncem dolů a vaříme v páře 15 minut. Krok 4: Mezitím na lžíci oleje orestujeme nakrájený pórek s česnekem a vmícháme do vařených šťouchaných brambor. Krok 5: Podáváme je s kapustovými závitky posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

TIP: Další oblíbené recepty s kapustou

Zveřejněno 15. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kapustu můžeme místo tresky naplnit směsí připravenou z mletého krůtího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové závitky s treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2VO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové závitky s treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2VO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta, treska, vejce, sůl bylinková, moučka škrobová, pórek, česnek, brambory, pažitka, olej

Přidat fotografie receptu