Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový koláč z řepy

Řepa v koláči možná na první pohled příliš nenadchne. Chuť řepy v koláči ale nejspíš ani nepoznáte, zato bude díky ní vláčný a trochu zdravější. Ocení ho zejména milovníci čokolády kvůli jeho výrazně čokoládové chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem a na dno dáme ještě pečicí papír. Krok 2: Nad párou rozpustíme čokoládu s máslem. Do této směsi postupně metličkou vmícháme jedno vejce po druhém. Krok 3: Řepu nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme ji do směsi. Mouku promícháme s kakaem, mandlemi, solí, kypřicím práškem a cukrem. Krok 4: Moučnou i tekutou směs spojíme. Vlijeme do formy a pečeme asi 30 minut. Hotový koláč poznáme tak, že se okraje odlepí od formy, ale vnitřek zůstane krásně vláčný.

TIP: Další moučníky z červené řepy

Zveřejněno 15. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový koláč z řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2v9j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový koláč z řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2v9j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, čokoláda 70%, vejce, řepa červená, mouka hladká, kakao, mandle mleté, sůl, kypřící prášek, cukr krupice

Přidat fotografie receptu